9 cauze ale aparitiei cosurilor pe față

9 cauze ale aparitiei cosurilor pe față

Cosurile sunt cele mai mari cosmaruri ale oricui! Aceste pot apărea peste noapte, doar pentru a vă face să vă simțiți penibil. Coșurile pot apărea aproape în orice moment al vieții tale și te pot bântui câteva zile. În timp ce remediile casnice pot oferi o ușurare temporară, există șanse mari ca acestea să revină la tine. Deci, care sunt cauzele de aparitie ale cosurilor? De ce este corpul tău mai sensibil la cosuri decât altele? Acest articol vă poate ghida cu privire la toate detaliile pe care trebuie să le cunoașteți despre principalele cauze ale acneei.

Ce cauzează acneea?

Acneea este o afecțiune a pielii în care zona afectată este acoperită cu una sau mai multe bubite umplute cu puroi. Acneea este cauzată de porii blocați ai pielii, fie din cauza uleiului, a murdăriei sau chiar a invaziei bacteriene. Ele pot apărea pe față, spate, piept și chiar umeri. Să aflăm rapid despre principalele cauze ale acneei și cosurilor și remedii rapide ale acestora:

1. Modificări hormonale.

Fluctuațiile hormonilor sunt unul dintre principalele motive pentru cosuri. Un dezechilibru hormonal în timpul ciclului menstrual sau al pubertății poate elibera un număr mare de androgeni, care duc la acnee chistică pe bărbie, gât și față.

Cum se tratează:

– Discutați cu un medic despre starea dumneavoastră.

– Faceți un diagnostic amănunțit și urmați medicamente adecvate.

– Mâncați o dietă sănătoasă și hrănitoare pentru a face față tratamentului

2. Producția în exces de sebum.


Un alt motiv principal din spatele cosurilor este producerea excesului de sebum. Glandele sebacee sunt prezente sub piele, care produc sebum care vă lubrifiază pielea și părul. Când glandele se supraactivează, excesul de sebum vă poate bloca porii pielii și duce la cosuri.

Cum se tratează:

Spălați-vă fața cu un produs de curățare ușor de două ori sau de trei ori pe zi.
Bea multă apă pentru a contrabalansa grăsimea.
Nu utilizați creme hidratante sau creme grele, deoarece vă deteriorează în continuare porii.

3. Pielea moartă.

Pielea noastră aruncă în mod constant celule vechi pentru a da loc unei noi regenerari. Uneori, celulele moarte rămân prinse în porii pielii, dând naștere cosurilor. Excesul de ulei poate agrava situația, deoarece menține pielea moartă legată de pori și nu o lasă să desprinda. Acesta este un alt motiv din spatele cosurilor de pe corpul tau.

Cum se tratează:

– Exfoliați-vă pielea cel puțin o dată pe săptămână cu un exfoliant.
– Păstrați pielea fără exces de ulei și grăsimi.
– Folosiți o cremă hidratantă de 2 ori pe zi.

4. Infecții bacteriene

O infecție bacteriană este alt motiv pentru acnee. Pielea noastră este întotdeauna invadată de unele bacterii inofensive, cum ar fi Propionibacterium acnes. Cu toate acestea, în anumite condiții în care pielea produce exces de ulei, bacteriile încep să se înmulțească în creștere și să ducă la inflamația pielii. Acesta provoacă chiar și infecții, dând naștere la cosurile pline de puroi de pe piele.

Cum se tratează:

– Folosiți un solutie antibacterian pentru a vă curăța fața.
– Utilizarea cremelor pe bază de salvie sau sulf vă poate preveni alte infecții pe piele.
De asemenea, puteți folosi o masca neagra cu carbune pentru a distruge bacteriile și a vă usca cosurile.

5. Infecții cu drojdie.

Un alt motiv din spatele acneei ar putea fi, de asemenea, o infecție cu drojdie. Mulți oameni au alergii la drojdie, care se pot declanșa din cauza alimentelor și băuturilor. Ciuperca intră în foliculii de păr și începe să le infecteze. Acest lucru duce la mâncărime, bubite și coșuri roșii pe toată fața și corpul.

Cum se tratează:

– Evitați alimentele cu drojdie, cum ar fi pâinea sau produsele de patiserie.
Preferați să purtați haine de bumbac în loc de țesături sintetice.
Spuneți nu produselor și cremelor uleioase, deoarece favorizeaza creșterea drojdiei.

6. Sensibilitate la testosteron:

Una dintre principalele cauze ale acneei pe față ar putea fi creșterea nivelului de testosteron în corpul dumneavoastră. O pompă bruscă a hormonilor „masculi”, cum ar fi androgenii, sunt legați de formațiunile cosului. Pot activa glandele sebacee și pot produce exces de sebum. Acest lucru crește riscul de blocare a porilor și, prin urmare, acnee.

Cum se tratează:

– Faceți un test medical amănunțit pentru a identifica cauzele acneei;
– Căutați medicamente adecvate;
– Consultați un medic pentru a ști cum să reduceți aceste riscuri în viitor.

7. Factori dietetici:

Dieta este una dintre cele mai frecvente cauze ale cosurilor de pe fata. Răsfățarea cu mâncăruri bogate, grase sau fast-food poate acumula corpul cu exces de ulei, ceea ce arată, de asemenea, efectul său asupra pielii. În anumite cazuri, laptele sau produsele lactate pot declanșa și acnee, din cauza hormonilor prezenți în acestea.

Cum se tratează:

– Mâncați o dietă hrănitoare;
– Evitați să mâncați fast-food;
– Alegeți variantele de gustari sănătoase, cum ar fi fructe sau nuci.
Păstrați un jurnal alimentar pentru a elimina alimentele care declanșează acneea.

8. Cauze medicale:

Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi sindromul ovarian polichistic, pot duce, de asemenea, la acnee. Astfel de afecțiuni sunt de obicei cronice și sunt dificil de tratat. Puteți solicita sfatul unui medic pentru a reduce severitatea.

Cum se tratează:

– Faceți o analiză pentru a detecta cauza principala a aparitiei cosurilor.
– Utilizați medicamente recomandate de medic pentru a menține starea sub control.
– Urmeaza  o dietă adecvată și un regim de îngrijire a pielii care sa te ajute.

9. Impartirea articolelor personale:

Un motiv indirect pentru acneea feței este împărțirea prosoapelor sau a instrumentelor de machiaj. Puroiul plin de bacterii poate fi destul de contagios și se poate răspândi cu ușurință de la persoană la persoană. Bacteria se prinde de articole și, atunci când este folosită pe o față curată, poate pătrunde cu ușurință în porii pielii. Acesta este unul dintre principalele motive pentru acnee.

Cum se tratează:

– Evitați partajarea obiectelor personale.
– Igienați-vă prosoapele, periile și instrumentele înainte de a le utiliza. Folosiți apă fierbinte pentru a vă spăla hainele pentru a ucide bacteriile.

BONUS :Ce alimente cauzează acneea?

În cazul în care vă întrebați, mâncarea dvs. poate fi, de asemenea, unul dintre motivele principale ale aparitiei acneei.

Iată o listă cu cele mai proaste și mai bune alimente care provoacă acnee:

Spuneți nu:

Lapte
Brânză
Dulciuri
Produse de patiserie
Fast food
Conserve și alimente procesate

Spuneți Da:

Alimente bogate în zinc, cum ar fi cerealele integrale, nucile
Ceai verde
Ierburi
Acizi omega-3-grași precum somonul, avocado
Alimente cu vitamina A precum morcovi, dovleac
Alimente cu vitamina E, cum ar fi arahide, broccoli
Legume cu frunze
Fructe proaspete și fructe de pădure

Sperăm că acest articol te-a ajutat să afli despre cauzele cosurilor de pe față, împreună cu ce produsele alimentare provoacă cosuri. Cosurile pot apărea la oricine și vă pot face să vă pierdeți încrederea într-o clipită. Cu toate acestea, acestea nu sunt de netratat și nu trebuie să le suporti pentru tot restul vieții. Cunoașterea cauzei principale din spatele acneei vă poate ajuta să luați tratamentul corect. De asemenea, dacă este necesar, nu ezitați să vorbiți cu un medic despre problema dumneavoastră.

PRODUSE RECOMANDATE IMPOTRIVA ACNEEI :

https://www.poro-online.ro/ingrijire-personala-cosmetice/creme-acnee/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Shopping Cart