Totul despre scule si unelte – Lectie pentru cei mici !

Tipuri de scule si unelte .
Sculele si uneltele s-au schimbat și au modelat lumea în care trăim, iar învățarea despre ele ne ajută să dobândim o abilitate importantă de viață.

Prin urmare, să aflăm despre numele sculelor si uneltelor!

Sculele si uneltele sunt aproape la fel de vechi ca umanitatea și au jucat un rol important în evoluția omenirii. De la construirea trenurilor la apeductele mari, acestea au contribuit la modelarea lumii așa cum o cunoaștem noi. Acesta este principalul motiv pentru care este atât de important să le prezentăm acest subiect celor mici.

Având în vedere faptul ca există o multitudine de activități pe care atât părinții, cât și profesorii le pot folosi pentru a îmbogăți experiența de învățare a celor mici, cum ar fi cărți, aplicații educaționale, melodii, videoclipuri, fișe de lucru sau jocuri; utilizarea atelierelor și a activităților practice poate fi, de asemenea, modalități excelente de a-i ajuta să obțină o practică suplimentară pe măsură ce învață importanța și diversele utilizări ale instrumentelor.

Prin intermediul acestora, cei mici pot cunoaște numele instrumentelor , deoarece se distrează cu activități practice.

Ce sunt sculele si uneltele ?

Lista scule si unelte.

Sculele si uneltele vin în mai multe forme, dimensiuni și tipuri. De cele mai multe ori, fiecare instrument este creat special pentru o anumită sarcină. Sculele si uneltele pot fi clasificate în principal în două moduri diferite, în primul rând în funcție de tipul de lucru pentru care sunt create și, în al doilea rând, în funcție de modul în care sunt alimentate.

Există scule si unelte de tâmplărie, de asemenea scule si unelte realizate pentru a lucra cu metale și chiar scule si unelte foarte specializate create pentru a lucra cu pietre prețioase și bijuterii. Acum, în funcție de modul în care sunt alimentate, putem găsi și cel mai vechi tip și cel mai comun: scule si unelte manuale sau cele mai moderne care sunt sculele si unelte mecanice.

In continuare sa aruncăm o privire asupra diferitelor instrumente pe care le putem găsi în aceste două categorii principale.

Lista de scule si unelte
Acestea sunt instrumentele care sunt alimentate manual, înseamnă că nu funcționează cu energie electrică, se bazează pe oameni pentru a le utiliza. Acest tip de instrumente este cel mai vechi. Aici veți găsi principalele scule si unelte manuale, inclusiv numele uneltelor de dulgher, precum și câteva scule si unelte mecanice.

Fierastrau

Fierastraul se foloseste in prelucrarea lemnului și tâmplărie, ferăstraie manuale, cunoscute și sub numele de „ferăstrău pentru panouri”, sunt folosite pentru tăierea bucăților de lemn în diferite forme. Acest lucru se face, de obicei, pentru a uni piesele și a tăia un obiect din lemn. De obicei, acestea funcționează având o serie de lame ascuțite dintr-un matereialcare este mai tare decât lemnul tăiat.

Fierăstrăul de mână există de mii de ani. Există hieroglife egiptene care înfățișează lucrătorii de lemn tăind bucăți de lemn. Ferăstraie cu arc vechi au fost găsite în Japonia. Modelele diverse de taieturi pot fi observate pe scandurile antice și care poartă semnele de tăiere unice lăsate de lamele de ferăstrău, mai ales dacă lemnul nu a fost „netezit”. În ceea ce privește conservarea ferăstrăului manual, se știe că 24 de ferăstraie din Anglia secolului al XVIII-lea au supraviețuit. [1]

Ciocan

Ce este un ciocan ? -Ciocanul este o unealtă manuală sau mecanică de lovire (impact), care folosindu-și masa (greutatea) sa accelerată poate aplica lovituri diferitelor alte obiecte. El are în forma de bază un mâner (sau coadă) și un „cap” de o anumită greutate. Centrul de greutate este aproape de cap. Prin efectele inerției și de pârghie puterea loviturii efectuate de mâna umană este întărită semnificativ. Mânerul prelungește pârghia brațului și permite accelerarea uneltei din încheietura mâinii mult peste viteza brațului. Energia cinetică (de mișcare) a capului ciocanului se transmite obiectului lovit, efectuând deformarea, distrugerea sau mișcarea acestuia. În cazul obiectelor care rezistă loviturii (de exemplu o nicovală) energia se transformă în caldură.

Ciocanul este probabil prima unealtă folosită de om. Forma strămoașă a ciocanului este o piatră ținută în pumn și folosită pentru lovire. Chiar și unele specii de maimuțe se folosesc de pietre ca unelte pentru sparge nuci. Cu timpul, oamenii au început sa selecteze și să prelucreze pietrele astfel încât ele sa fie mai ergonomice și să fie adaptate scopului (început de specializare). Pietrele cioplite fără mâner s-au folosit timp de zeci de mii de ani (paleolitic). În neolitic a aparut forma ciocanului cum se mai foloseste si azi – un mîner de lemn cu un cap. În neolitic capul era din piatra șlefuită și era gaurit pentru a fi fixat stabil de mâner. În epoca de bronz capul a fost făcut din metal, astfel devenind mult mai rezistent și durabil.

Ciocanul este și astăzi una din uneltele indispensabile folosite de om – în fiecare gospodărie se gasește cel puțin un ciocan. Și chiar în domeniul cel mai hi-tech se folosesc ciocane: astronauții în spațiu au întotdeauna ciocane în înzestrare, și sunt cunoscute cazuri în care unele lucrări și reparaturi în spațiu au fost efectuate cu ciocanul. [1]

Grebla

Ce este o grebla ? este o unealtă de grădinărit, formată de cele mai multe ori din mai multi dinți, groși , atașati la un mâner robust. Dinții acestei unelte sunt realizați din oțel inoxidabil, fiind drepti pentru a putea pătrunde în sol.

Se folosește în special în grădini, acolo unde sunt necesare activități precum plivirea buruienilor și fertilizarea pământului, dar și pentru pământul din ghivece. Grebla poate fi folosit ca un mic plug pentru a fi mai ușor pentru grădinar să planteze semințele. Acesta unealta mai poate fi folosită și la curățarea solului de frunze și resturi de iarbă moartă, precum și la spargerea bolovanilor. Greble au forma unui evantai datorită faptului că au mai mulți dinți.

Scara

Manusi gradina

Boloboc sau nivela

Capsator

Cutter

Roaba

Pila

Patent

Dalta Lemn

Surubelnita

Cheie

Foarfeca

Ruleta

Lopata

Unelte electrice
Instrumentele electrice sunt instrumente care nu sunt manipulate doar de o persoană, ci au nevoie de o sursă de alimentare suplimentară pentru a funcționa, indiferent dacă este vorba de energie electrică sau aer comprimat. Având în vedere numeroasele utilizări diferite pe care le au aceste tipuri de instrumente, acestea pot fi suficient de mici pentru a fi dispozitive portabile sau ot fi, de asemenea, mașini mari, care tind să fie staționare din cauza dimensiunii lor. Să aruncăm o privire la cele mai frecvente dintre acestea.

Drujba

Picamar

Fierastrau circular

Aparat de lipit

Masina de gaurit

Masina de tuns iarba

Învățarea despre scule si unelte poate fi un lucru extraordinar pentru cei mici. Prin participarea la ateliere și activități practice, copiii pot dobândi un vocabular nou, dar pot învăța abilități esențiale pentru viață, deoarece construiesc singuri structuri simple. În afară de aceasta, participarea la ateliere de grup este o modalitate excelentă pentru cei mici de a învăța despre munca în echipă, răbdarea și in cele din urma muncă poate duce la rezultate excelente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Shopping Cart